Χρωματιστά Μολύβια – φθινόπωρο: Μία διαφορετική εκδοχή!

Χρωματιστά Μολύβια

Τα Χρωματιστά Μολύβια είναι ένα βιβλίο ή μπλοκ δραστηριοτήτων με εύχρηστα φύλλα εργασίας για ΟΛΑ τα παιδιά! Περιέχει θεματικές ενότητες σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα και βοηθάει τους μαθητές να κατακτήσουν τη γνώση δημιουργικά!

Αγορά εδώ: https://upbility.gr/products/xrwmatista_molyvia_fthinopwro?variant=30253363527747&aff=31

Μια άλλη εκδοχή που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε αυτό το υλικό στην τάξη μας είναι η εξής: Για παράδειγμα, στη σελίδα 34 – 35 υπάρχει μια δραστηριότητα στην οποία τα παιδιά καλούνται να ξεχωρίσουν τα διαφορετικά φύλλα με βάση το σχήμα.  Μπορούμε να φωτοτυπήσουμε τις δύο αυτές σελίδες και να χρωματίσουμε τα όλα τα φύλλα πράσινα. Στη συνέχεια, πλαστικοποιούμε τη σελίδα 34 και αφού κόψουμε τα φύλλα της σελίδας 35 τα πλαστικοποιούμε και αυτά. Βάζουμε βέλκρο και έτσι έχουμε εύκολα και γρήγορα ένα εργαλείο διδασκαλίας στην τάξη μας!

Χρωματιστά Μολύβια

Πώς μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε;Ομαδικά ή ατομικά Σαν ομαδικό παιχνίδι και έτσι ένα παιδί μαθαίνει να περιμένει τη σειρά του, να συνεργάζεται, να αλληλεπιδρά. Σαν ατομική δραστηριότητα όπου βοηθάει στην βελτίωση της παρατηρητικότητας, στο συντονισμό ματιού – χεριού, στη λεπτή κινητικότητα, στη συγκέντρωση. Το ίδιο μπορούμε να κάνουμε και για τις σελίδες 45,46, 53, 54, 62, 63, 88, 89, 93, 94, 96, 97, 104 και άλλες.

Χρωματιστά Μολύβια

Ελένη Γ. Κοντοπούλου

MSc Ειδική Παιδαγωγός

www.pencilcase.edu.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *