Φθινόπωρο: Φύλλα Εργασίας για ΔΩΡΕΑΝ εκτύπωση

Χρωματιστά μολύβια

 

Τα Χρωματιστά Μολύβια – φθινόπωρο αποτελούν ένα πρωτότυπο βιβλίο δραστηριοτήτων, για μαθητές που φοιτούν σε παιδικούς σταθμούς, νηπιαγωγεία ή ακόμα και τμήματα ένταξης δημοτικών σχολείων, με εύχρηστα φύλλα εργασίας που σκοπό έχουν να αναπτύξουν βασικές δεξιότητες. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί τόσο από εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής ή θεραπευτές όσο και από γονείς που θέλουν χρόνο δημιουργικό με τα παιδιά τους. Οι δραστηριότητες είναι σχεδιασμένες σύμφωνα με τις αρχές της διαθεματικότητας, της διεπιστημονικότητας και της ενεργητικής συμμετοχής του παιδιού στην κατάκτηση της γνώσης.

Το περιεχόμενο του βιβλίου περιέχει τις παρακάτω βασικές θεματικές ενότητες:

  • Χρώματα
  • Σχήματα
  • Ανάπτυξη λεξιλογίου
  • Διαδρομές
  • Αριθμοί – ποσότητες
  • Βασικές μαθηματικές έννοιες
  • Ταυτίσεις – ομαδοποιήσεις

Τα Χρωματιστά Μολύβια μπορούν να βοηθήσουν όλους τους μαθητές να κατακτήσουν τη γνώση. Προτείνουν τη δημιουργική συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων με απώτερο στόχο την ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, τόσο στο σχολικό όσο και στο οικείο περιβάλλον. Απαραίτητη είναι η κατανόηση και ο σεβασμός των δυνατοτήτων και αναγκών των μαθητών και η προσαρμογή των προτεινόμενων δραστηριοτήτων σύμφωνα με τις εκάστοτε μαθησιακές ανάγκες καθώς το βιβλίο είναι δομημένο με τέτοιο τρόπο ώστε να δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιηθούν οι ίδιες ακριβώς δραστηριότητες αλλά με λίγο διαφορετικό τρόπο.

Όλοι οι μαθητές έχουν τα ίδια δικαιώματα στη γνώση και στη μάθηση αυτό που μπορεί να διαφέρει κάποιες φορές είναι ο τρόπος…….

Εδώ μπορείτε να εκτυπώσετε ΔΩΡΕΑΝ φύλλα εργασίας

ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ φθινόπωρο Φ.Ε.

 

Ελένη Γ. Κοντοπούλου

MSc Ειδική Παιδαγωγός

www.pencilcase.edu.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Enjoy this blog? Please spread the word :)