Τα Χρωματιστά Μολύβια – χειμώνας ως εποπτικό υλικό!

Τα ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΑ ΜΟΛΥΒΙΑ-χειμώνας μπορούν να χρησιμοποιηθούν στη διδασκαλία μας και ως εποπτικό υλικό! Πληροφορίες, εικόνες, δραστηριότητες, ιδέες σχετικά με το χειμώνα. Υλικό για την οργάνωση τόσο της τάξης, όσο και της διδασκαλίας. Υλικό που βοηθάει τόσο το μαθητή όσο και τον εκπαιδευτικό. Πλούσιο υλικό για την εποχή του χειμώνα με πολλές εικόνες και πληροφορίες που βοηθάει κάθε μαθητή να έρθει σε επαφή με την εποχή, να τη γνωρίσει, να μάθει τους μήνες που την αποτελούν, να γνωρίσει το λεξιλόγιο της και να εμπλουτίσει τις γνώσεις του σε όλες τις θεματικές ενότητες: σχήματα, χρώματα, μαθηματικές έννοιες, αριθμοί – ποσότητες, διαδρομές, λεξιλόγιο, προγραφή, προαναγνωστικές δεξιότητες. Πολύτιμο εκπαιδευτικό υλικό στα χέρια του εκπαιδευτικού αφού μπορεί να καλύψει με δραστηριότητες και παιχνίδια και τους τρεις μήνες της εποχής και να οργανώσει με τρόπο κατάλληλο για την ηλικία των μαθητών την αίθουσα και κυρίως τη γωνιά επαφής με το θέμα διδασκαλίας.

Αγορά εδώ: https://upbility.gr/collections/new_ebooks/products/xeimwnas?aff=31

Χαρακτηριστικό παράδειγμα του βιβλίου είναι, όπου εκεί μπορεί ο εκπαιδευτικός να βρει έναν ΠΙΝΑΚΑ ΑΝΑΦΟΡΑΣ για την εποχή, ο οποίος περιέχει όλο το λεξιλόγιο του χειμώνα. Ο πίνακας μπορεί να χρωματιστεί να πλαστικοποιηθεί και να αποτελέσει ένα εργαλείο για τον εκπαιδευτικό που θα εμπλουτίζει τη διδασκαλία του. Μία άλλη ιδέα είναι να τον φωτοτυπήσουμε 2 φορές, να τον χρωματίσουμε και τον έναν να τον πλαστικοποιήσουμε όπως είναι και τον άλλον να κόψουμε και να πλαστικοποιήσουμε ξεχωριστά τις εικόνες από τις λέξεις, να βάλουμε βέλκτρο και να παίξουμε πολλά ομαδικά παιχνίδια μέσα στην τάξη μας! Να ταυτίσουμε τις εικόνες ή ακόμα και τις λέξεις, να παίξουμε παιχνίδια μνήμης.

Ένα άλλο παράδειγμα είναι ο πίνακας αναφοράς σχετικός με την εποχή και τους μήνες που την αποτελούν. Εδώ μπορούμε να βοηθήσουμε τα παιδιά να ταυτίσουν κάθε μήνα με την αντίστοιχη εικόνα και να μάθει τους μήνες που αποτελούν το χειμώνα!

Όπως και η σελίδα όπου βλέπουμε μια εικονοιστορία ή οποία μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να βελτιώσουν τις προ-αναγνωστικές τους δεξιότητες και να έρθουν σε επαφή με τη διαδικασία της ανάγνωσης. Μπορούμε να μεγεθύνουμε τη σελίδα, να τη χρωματίσουμε και αφού την πλαστικοποιήσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με τη χρήση των εικόνων να “διαβάσουν” την ιστορία τηρώντας βασικές αρχές της ανάγνωσης από αριστερά προς τα δεξιά και από πάνω προς τα κάτω. Επιπλέον, μπορούμε να δώσουμε μία φωτοτυπία σε κάθε μαθητή και να χρωματίσει όπως θέλει την ιστορία του και να την πάρει ολοκληρώνοντας έτσι μια υπέροχη εποχή!

Ελένη Γ. Κοντοπούλου

MSc Ειδική Παιδαγωγός

www.pencilcase.edu.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *