Παραμύθια για τη διαφορετικότητα

Παραμύθια για τη διαφορετικότητα

Ο Πρασινοπασχαλιάς

Ο ΠρασινοπασχαλιάςΣ” ένα μικρό πασχαλοχωριό ζει μια πράσινη πασχαλίτσα, ο Πρασινοπασχαλιάς, που κανείς δεν τον κάνει παρέα γιατί είναι διαφορετικός. Όταν όμως εμφανίζεται το μαύρο κοράκι που θέλει να φάει τις πασχαλίτσες, ο Πρασινοπασχαλιάς με το φίλο του το σαλιγκάρι, τον Σάλη, θα συνεργαστούν και θα διώξουν τον εχθρό.

Ένα διδακτικό παραμύθι που μιλάει για τη διαφορετικότητα και την αξία της συνεργασίας και της φιλίας.

Φίλοι; φως φανάρι

Τι βάσανο για την Ισμήνη να ξυπνάει πρωί-πρωί! Όμως, η διαδρομή με το σχολικό κρύβει απίθανες εκπλήξεις, όταν δυο μουτράκια κολλούν στα τζάμια και χαιρετούν το ένα το άλλο. Μπορεί αυτή η φιλία να κρατηθεί, ακόμα και μετά από ένα σιωπηρό …μυστικό; Φως Φανάρι!

Ο Αυτός

Το χελωνάκι, ο Αυτός, χοροπήδαγε, στριφογύριζε το κεφάλι και ήταν σαν να χόρευε κάποιον εξωγήινο χορό. Όμως δε χόρευε, απλά παρακολουθούσε επίμονα έναν κόκκο άμμου που πέταγε!…
Ένα βιβλίο για τη διαφορετικότητα στη ζωή, αλλά και μια επαφή με την ουσία και την ποίηση του αυτισμού.

Ας βγάλουμε άλλη φωτογραφία!

«Έτοιμοι! Πάμε!»¨είπε ο φωτογράφος κι έβγαλε φωτογραφία όλη την παρέα μας! Όμως κάτι δεν πάει καλά. Γιατί όλοι κοροϊδεύουν το Γιώργο-μπόνγκο, που γεννήθηκε με μια κόκκινη τούφα στα μαλλιά, κι εκείνος δεν ήταν χαρούμενος….
μια ιστορία που μιλάει με χιούμορ για τη διαφορετικότητα και μας δείχνει πως ο καθένας μας είναι ξεχωριστός.

Ερυθρούλης, το κόκκινο αστέρι

Ερυθρούλης, το κόκκινο αστέρι Ερυθρούλης είναι το μόνο κόκκινο αστέρι ανάμεσα στα χιλιάδες χρυσά αστέρια του ουρανού. Συχνά, όμως, ό,τι είναι διαφορετικό δε γίνεται αμέσως αποδεκτό ακόμη και στον κόσμο των αστεριών.
Πώς θα αντιδράσει ο Ερυθρούλης στην απόρριψη που θα δεχτεί και πώς τελικά θα καταφέρει να ενσωματωθεί στην αστροπαρέα;

Η Μιμή με τα μεγάλα αυτιά

Η Μιμή με τα μεγάλα αφτιάΗ Μιμή είναι μια ποντικίνα που ζει σε ένα χωριό με άλλα ποντίκια. Όμως έχει μεγάλα αυτιά και αυτό την κάνει λυπημένη.Δεν μπορεί να παίξει με τα άλλα ποντικάκια, γιατί τα αυτιά της,ντην δυσκολεύουν και τα άλλα ποντίκια την κοροϊδεύουν.Όταν όμως γνωρίζει τον πράσινο Βατραχούλη με τις μαύρες βούλες όλα θα αλλάξουν.Θα τη βοηθήσει να αποδεχτεί τα μεγάλα της αυτιά και να καταλάβειότι αυτά την κάνουν ξεχωριστή.

Η Αργυρώ γελάει

Η Αργυρώ γελάει, τραγουδάει,
κάνει κούνια κι όλο μας χαμογελάει.
Η Αργυρώ είναι θυμωμένη, είναι ευχαριστημένη,
είναι χαρούμενη ή είναι λυπημένη
Η Αργυρώ δε διαφέρει σε τίποτα από τα άλλα παιδιά…

Θέλω μόνο να παίξω μαζί σου

Θέλω μόνο να παίξω μαζί σου Ο Μάνος με τα σκιστά μάτια και το πλακουτσό πρόσωπο είναι ένα αγόρι διαφορετικό από τ” άλλα. Γι” αυτό και τα παιδιά της γειτονιάς του δεν παίζουν μαζί του. Εκείνος, όμως, ξέρει να παίζει, ξέρει να μοιράζεται, μα πάνω απ” όλα ξέρει ν” αγαπά…

Δυο παπούτσια με καρότσι

Δυο παπούτσια με καρότσι

Κοίτα πώς έρχονται καμιά φορά τα πράγματα…

Θες οι σόλες των καινούργιων παπουτσιών του κυρίου Λάζαρου Εαυτούλη, θες η χαρά του, θες η βιασύνη του, θες οι λείες πλάκες του πεζοδρομίου, τον έκαναν να γλιστρήσει σε μια πτώση που φαινόταν ατελείωτη, σχεδόν εφιαλτική.
Όταν, όμως, έφτασε στο τέλος της, όλα φαίνονταν καινούργια, διαφορετικά, πιο καθαρά, καλύτερα…
Ελένη Γ. Κοντοπούλου
MSc Ειδική παιδαγωγός
www.pencilcase.edu.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *