Τα ρούχα του χειμώνα – πίνακας αναφοράς (ΔΩΡΕΑΝ εκτύπωση)

Οι πίνακες αναφοράς μπορεί να αποτελέσουν για τον εκπαιδευτικό ένα πολύτιμο εργαλείο. Μπορούμε να τον αναρτήσουμε στην τάξη μας για να βοηθήσουμε τους μαθητές μας να αναπτύξουν το λεξιλόγιό τους ή και ακόμα να κάνουν ταυτίσεις τόσο με τις εικόνες όσο και με τις λέξεις. Ανάλογα κάθε φορά με το θέμα της διδασκαλίας μας μπορούμε να αναρτήσουμε στη γωνιά με το εποπτικό υλικό τον αντίστοιχο πίνακα αναφοράς και έτσι θα γίνει και η διδασκαλία μας πιο εύκολη και τα παιδιά θα αποκτήσουν περισσότερα ερεθίσματα. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε έναν πίνακα αναφοράς με τα ρούχα του χειμώνα τόσο σε έγχρωμο όσο και σε ασπρόμαυρο!

Αγορά εδώ: https://upbility.gr/collections/new_ebooks/products/xeimwnas?aff=31

Tips για εκπαιδευτικούς και γονείς:

  • Μπορούμε να εκτυπώσουμε δύο φορές τον έγχρωμο πίνακα τον έναν να τον πλαστικοποιήσουμε ολόκληρο και τον άλλο να κόβουμε ξεχωριστά τις εικόνες από τις λέξεις, να κολλήσουμε από πίσω βέλκρο και οι μαθητές να προσπαθούν να παρατηρούν και να ταυτίζουν τόσο τις εικόνες όσο και τις λέξεις σε πιο προχωρημένο στάδιο.
  • Επιπλέον, με τον πλαστικοποιημένο πίνακα μπορούμε να κάνουμε και ομαδικά παιχνίδια και να μάθουν τα παιδιά να συνεργάζονται.
  • Μία άλλη ιδέα είναι να εκτυπώσουμε τον ασπρόμαυρο πίνακα κάθε παιδί να χρωματίσει το ρούχο που του αρέσει και να το αναρτήσουμε στην τάξη μας.
  • Επίσης μπορούμε να εκτυπώσουμε έναν ασπρόμαυρο πίνακα για κάθε μαθητή, να χρωματίσει τα ρούχα με τα χρώματα που του αρέσουν και να τον πάρει σπίτι του αφού ολοκληρώσουμε όλα τα ρούχα του χειμώνω και ολοκληρωθεί η θεματική μας για εμπέδωση.

Εδώ μπορείτε να εκτυπώσετε τον πίνακα αναφοράς ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΤΟΥ ΧΕΙΜΩΝΑ

Ελένη Γ. ΚοντοπούλουMSc Ειδική Παιδαγωγόςwww.pencilcase.edu.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *